Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak

Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil mercimek, kansızlık gibi sağlık sorunlarına iyi gelen harika bir besindir. Ancak yanlış saklama koşulları nedeniyle nemlenebilir ve böceklenebilir. Peki, mercimeklerinizin bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlamak için ne yapmalıyız?

Yeşil mercimek ve diğer bakliyatlar nemli ortamlarda bozulmaya ve böceklenmeye daha yatkındır. Mercimeklerinizi mutfak dolaplarının alt kısımlarında, lavabo altlarında veya sıcaklık değişimine açık yerlerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Yeşil mercimeği saklarken en büyük hatalardan biri açıkta bırakmanız olabilir. Açıkta bırakılan bakliyatlar zamanla havadaki nemi çeker ve böceklenmeye davetiye çıkarır. Bunun yerine, hava geçirmeyen kapaklı saklama kapları veya cam kavanozlar kullanarak mercimeğin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güneş ışığı, bakliyatların içindeki yağların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, mercimekleri direkt güneş ışığı almayan bir dolapta saklamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca cam kavanoz kullanımı bu tür bakliyatlar için tavsiye edilir. Plastik kaplar zamanla hava sızdırabilirken, cam kavanozlar daha sağlıklı ve dayanıklıdır.

Doğal böcek kovucular arasında en çok bilinen yöntemlerden biri de defne yaprağı ve sarımsak eklemenizdir. Bu sayede böceklerin mercimeklerden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Böceklenmeyi önlemenin en pratik yollarından biri de bakliyatların içine bir miktar tuz serpmenizdir.

Tuz, bakliyatlar arasında bir koruyucu bariyer oluşturur ve böceklerin üremesini engeller. Ancak tuz oranını fazla kaçırmamaya dikkat edin ki mercimeklerin tadında bir değişiklik olmasın. Bununla birlikte dikkat edebileceğiniz farklı tüyolar da mevcut. Örneğin yeni aldığınız yeşil mercimekleri önce bir gün boyunca derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Bu işlem, içinde olabilecek böcek yumurtalarının ölmesini sağlar.

Eğer elinizde uzun süredir duran mercimek varsa, önce eski mercimekleri tüketmeye özen gösterin ve yeni aldıklarınızı ayrı bir kavanozda saklayın. Doğru saklama yöntemleriyle israfı önleyebilir ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Related Posts

Sel tehlikesi paniğe enden oldu: 95 bin kişi tahliye edildi

Çin’in güneyindeki Hunan eyaletinde sel tehlikesi nedeniyle 95 bin kişinin güvenli bölgelere sevk edildiği bildirildi.

Şili, Küba, Venezuela ve Kolombiya’dan ABD’nin İran’a saldırısına tepki

Şili, Küba, Venezuela ve Kolombiya, ABD’nin İran’daki üç nükleer tesise düzenlediği saldırılara tepki gösterdi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, X sosyal medya platformundaki açıklamasında, ABD’nin İran’a saldırısını kınadı. ŞİLİ: BARIŞA …

MHP, ‘Terörsüz Türkiye’ buluşmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ‘Terörsüz Türkiye’ için ‘Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik’ buluşmaları düzenleyeceklerini duyurdu.

ABD’den İran’a yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’a yönelik yeni yaptırım kararını açıkladı.

İran’ın uranyumları nerede? Eski komutanın açıklamaları gündem oldu

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney liderliğindeki İran yönetimi, eski Devrim Muhafızları Komutanı Muhsin Rızai’nin açıklamalarına göre mart ayından itibaren İsrail ile bir savaşın kaçınılmaz olabileceğini öngörüyordu. Bu beklentiyle birlikte …

Özgür Özel meydan okudu: Hemen benden başlasın

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, etkin pişmanlıktan faydalananlara yönelik baskı iddialarıyla ilgili re’sen soruşturma başlatacağına dair açıklamayı değerlendiren Özgür Özel, “Soruşturma hemen benden başlasın” dedi.