Havalar soğudu, talep arttı: Fazla kurutulmamış olanları tüketin

Kış Çaylarına Talep Artı!

Soğuk hava koşullarıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığı biliniyor. Uzmanlar, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini öneriyor.

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına talebin yükseldiğini belirtti. C vitamini deposu olan ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri öneren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi farklı karışık kış çayı çeşitleri bulunduğunu ve hastalık türüne bağlı olarak önerilen bitkilerin değişebildiğini belirtti. Örneğin, boğaz ağrısı şikayeti olanlara ebegümeci ve adaçayı tüketmelerini tavsiye ettiklerini ve boğazdaki iltihabı aldığını söyledi. Kuvvetli öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını önerdiklerini belirtti. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini vurguladı.

“Bitkilerin Dozajına Dikkat!”

Yılmaz, her bitkinin uygun dozda kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bitkiler gereğinden fazla kullanıldığında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle belirli bir süre için ölçülü bir şekilde kullanılmalı ve vücudun dinlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira!”

Bitki çaylarının kilo ya da küçük paketler halinde satıldığını belirten Yılmaz, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun ise 200 lira olduğunu” söyleyen Yılmaz, paketli kış çaylarının ise 60 ila 90 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının zarar gördüğünü ve bu durumun ıhlamurun fiyatının astronomik şekilde artmasına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun vatandaşları daha küçük paketler halinde alıma yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir