Ayda 1 defa toz alarak evi temiz tutmak mümkün! Bu yöntemi öğrenen vazgeçemiyor

Rutin olarak yapılan ev temizliği yorucu ve zahmetli olabiliyor. Özellikle yeni temizlenen alanların kısa bir süre içerisinde tekrar tozlanması birçok insanın muzdarip olduğu bir durum. Yüzeye hızlıca yerleşen toz bir problem haline gelebiliyor.

Rutin ev temizliği gerçekleştirirken temizliğin daha etkili ve kalıcı olmasını istiyorsanız bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Bu sayede sık sık temizlik yapmanıza gerek kalmaz. Ancak ev temizliği hem görüntü hem de hijyen açısından mutlaka yapılması gereken bir işlemdir.

Mikrofiber bez kullanımı

Pek çok kişi temizlik yaparken farklı bez, havlu çeşitleri kullanabiliyor. Ancak kullanılan bezlerin de yüzeylerde yarattığı etkiler değişkenlik gösterir. Bu nedenle temizliğe uygun olan verimli bezleri kullanmak çok daha doğru olacaktır.

Mikrofiber bezler tozu emecek bir yapıda tasarlanmıştır. Bu nedenle kullandığınız diğer bez veya süngerlerden daha etkili olabilir. Ayrıca yıkayıp tekrar kullanma olanağı mevcut. Mikrofiber bez kullanarak temizlediğiniz alanların daha temiz olacağından emin olabilirsiniz.

Evdeki bazı alanları düzenli temizleyin

Evin içerisindeki bazı alanlar diğer yerlere göre daha çok kullanılır. Geçiş alanlardaki tozları düzenli olarak sildiğinizde ev temizliği yaparken büyük bir yük ile karşılaşmaktan kurtulabilirsiniz.

Tozu temizlemek için yumuşak kıllı bir elektrikli süpürge aparatı kullanabilirsiniz. Halı, perde ve koltuk döşemelerindeki tozu güzelce temizleyin. Düzenli olarak süpürdüğünüzde birden fazla iş yükünden kurtulmuş olursunuz.

Daha az dekora yer verin

Toz alma işleminde en çok uğraştıran kısım evdeki dekorların tozunu almak. Sık sık toz almak istemiyorsanız evde bulunan dekoratif eşyaları azaltabilirsiniz. Vazo, heykel, oyuncak, mum, çerçeve gibi nesneler toz alırken her seferinde çok uğraştırabilir.

Hava temizleyicisi kullanışlı olabilir

Ev içerisine toplanan toz parçaları temizliğin hemen sonrasında bile etrafın tozlanmasına neden olabilir. Bu durumu önlemek ve yüzeylerdeki toz oranını azaltmak için hava temizleyici kullanabilirsiniz.

Filtreli hava temizleyicileri toz parçacıklarını yakalamak için tasarlanan etkili cihazlardır. Temiz havayı filtreleyerek oturma odasındaki havayı temizleyebilir. Aynı zamanda arıtma görevi üstlenerek biriken toz miktarını azaltabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir